Gadogado maak je eigenlijk niet met aardappels. Maar, hoe leuk is het om dit gerecht een Hollandse twist te geven! Daarom serveren we de tarbotfilet met Indonesische marinade met een bijbehorend gerecht, inclusief verrassende toevoeging.
Tarbot met gadogado
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 200 gram tarbot
- 200 gram taugé
- 250 gram sperziebonen
- 500 gram krieltjes in schil
- 1 stukje gember
- 1 handje verse koriander
- 2 eetlepels olijfolie
Marinade
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Dressing
- 1 chilipeper zonder zaadjes
- 1½ eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 50 gram pindakaas
- 80 ml kokosmelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de marinade door een eetlepel olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de tarbot uit de verpakking en marineer in de marinade.
- Vul een pan met water en kook de krieltjes 5 minuten. Giet af en plaats op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 20 minuten.
- Vul een pan met water en kook de sperziebonen 5 minuten. Giet de boontjes af. Voeg de boontjes en taugé na 20 minuten toe aan de aardappelen. Bak samen nog 10 minuten.
- Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in de pan. Bak de tarbot circa 4 minuten per kant. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Serveer de tarbot in Indonesische marinade met de gadogado en de dressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!