Het is bijna Pasen en wij kunnen niet wachten! Een goed excuus om zoveel eieren te eten als je wilt. Wist je dat koud gerookte zalm ook héérlijk smaakt op een eitje? Trust us, probeer het eens uit!
Een ei hoort erbij
Bij de Paasbrunch horen eieren. Of ze nou van de kip komen, of van chocolade zijn. Maar hoe maak je die heerlijke romige roerei op toast? Het gevaar is het te droog doorbakken, of juist het waterig worden van de eieren. Wij laten je zien hoe je de perfecte roerei maakt.
Vis bij de brunch
Wist je dat vis ook heerlijk is om mee te brunchen/lunchen? Gerookte zalm is bijvoorbeeld écht heel lekker op een broodje. Of probeer eens een visburger in plaats van een hamburger. En een salade met vis combineert ook bijzonder goed! Probeer deze toast met roerei en koud gerookte zalm eens uit deze Pasen.
Toast met roerei en gerookte zalm
Ingredienten
- 2 bagels of ander brood
- 2 mespuntjes boter
- 100 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- een scheut melk
- zout
- peper
Instructies
- Breek de eieren boven een ruim schaaltje. Voeg hier een flinke scheut melk, zout en peper aan toe. Kluts het geheel door elkaar met een vork. Verhit olijfolie in een bakpan. Voeg het eimengsel toe en blijf het geheel omscheppen tot het ei een vaste structuur vormt. Zet net voordat alle ei een vaste structuur heeft, het vuur uit.
- Snijd de bagels doormidden. Besmeer beide kanten met wat roomboter. Toast het brood even aan in een grillpan of broodrooster.
- Beleg het getoaste brood met de roerei. Leg vervolgens plakken koud gerookte zalm op het ei. Garneer eventueel met wat waterkers en serveer. Eet smakelijk!