Combineer the best of 3 worlds en creëer je nieuwe lunchverslaving. De klassieke avocado toast is ons allemaal bekend, maar met warm gerookte zalm én gepocheerd ei is ie echt onweerstaanbaar. Even wat anders dan dat eeuwige broodje pindakaas.
Naar recept gaanHet perfecte gepocheerd eitje
Misschien wel een van jouw dagelijkse struggles: het pocheren van dat perfécte eitje. Met jou vele anderen, Twitter staat namelijk vol met eggplainers. Een goeie tip kwam daar wel boven water: doe je ei in plastic folie tijdens het koken! Knoop dicht met een touwtje, laat zakken in kokend water en knip aan de bovenkant los. You got this.
De lekkerste zalm
Nieuw in onze webshop: warm gerookte zalm! Heerlijke verse zalm, op ambachtelijke wijze gerookt en gepekeld. Voor een bijzondere aroma en smaak. Combineert perfect met avocado en ei. Aan de slag dus!
Avocado toast met warm gerookte zalm en gepocheerd ei
Ingredienten
- 100 gram zalm warm gerookt
- 2 eieren
- 1 avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel chilivlokken
Instructies
Gepocheerd ei
- Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Pocheer zo ook het andere ei.
Avocado mash
- Halveer de avocado en gebruik een lepel om de avocado eruit te scheppen in een kom. Sprenkel het citroensap over de avocado en maak fijn met een vork.
Toast
- Doe 2 plakken brood in de broodrooster. Of leg even in een bakpan met een beetje boter. Haal de zalm uit de verpakking en haal het stuk uit elkaar met 2 vorken.
- Besmeer de toast met de avocado, beleg met grove stukken warm gerookte zalm en een gepocheerd ei. Besprenkel eventueel met wat chilivlokken. Eet smakelijk!