Een lekker voor- of bijgerecht voor op de kersttafel; deze tonijn sashimi wíl je proeven. De combinatie van gegrilde tonijn met ziltige zeewier is heerlijk fris. Zo zet je écht iets bijzonders op de kersttafel!

Tonijn sashimi met zeewier en balsamico

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Japans
Trefwoord: Sashimi, Tonijn, Zeewiersalade
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Keukenmes
  • Grillpan

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 100 gram zeewiersalade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • 4 eetlepels edamame boontjes
  • 1 handje kerstomaatjes
  • 4 handjes slamelange
  • 2 zeewiervellen

Wasabimayonaise

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel wasabipasta

Instructies

  • Verdeel de witte en zwarte sesamzaadjes over een bord. Leg de tonijn hier in, zodat alle kanten bedekt zijn met de sesamzaadjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en wacht tot deze goed heet is. Bak de tonijn 30 seconden aan elke kant, zodat alleen de buitenzijde kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
  • Maak de saus door de wasabi en mayonaise te mengen. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Pak de tonijn uit de koelkast en snijd in dunne plakjes. Snijd haaks op de lijnen van de tonijn, niet met de draad mee.
  • Verdeel de sla over de borden. Voeg de zeewiersalade, tonijn sashimi, edamameboontjes, kerstomaatjes toe en verkruimel de zeewiervellen over de borden. Breng op smaak met zout en peper en voeg de wasabimayonaise toe. Garneer met balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!