Tonijn is geschikt voor de bbq. Want het is zo snel klaar! Bekijk dit recept met pittige salsa
Tonijnsteaks op de bbq – met pittige salsa
Porties: 0
Ingredienten
- 2 tonijnsteaks
- 1 avocado
- 1 eetlepel room
- 1 limoen
- 2 tomaten
- 1 halve rode ui
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel citroensap
Om te garneren
- een handje Oude kaas
- 1 bosui
- kiwibessen of chilipepertjes
Instructies
Avocadosalsa:
- Schep het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn. Voeg de room, limoensap en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng het tot een glad geheel.
Tomatensalsa
- Verwijder bij de trostomaten de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de platte peterselie fijn. Meng de tomaten met de kappertjes, rode ui, peterselie en het citroensap. Laat het voor 30 minuten staan.
Tonijnsteaks
- Smeer de tonijn aan beide kanten in met olijfolie. Grill de steaks aan beide kanten kort aan op de barbecue (1 tot 2 minuten is ruim voldoende). Leg de tonijnsteaks op het bord, snijd doormidden en leg op elkaar. Verdeel er scheppen avocadosals en tomatensalsa naast en over. Garneer met fijngesneden ringetjes bosui, geraspte kaas en fijne plakjes van de kiwibessen of chilipeper.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!