Vissticks XL! Deze mega vissticks zijn het lekkerst gebakken in de pan met wat boter. Supermakkelijk! Combineer het met zoete, gekarameliseerde wortels en gebakken aardappelen. Hartstikke lekker en bovendien erg geschikt voor kinderen.

Vissticks met gekarameliseerde wortels

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Vissticks, Wortels
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Koekenpan

Ingredienten

  • 4 vissticks XL
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 400 gram aardappels
  • 500 gram wortels
  • truffelmayonaise

Aardappelkruiden

  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 3 takjes verse tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Was de wortels en snijd in stukjes. Kook de wortels voor ongeveer 20 minuten. Giet de wortels af. Smelt de boter in een pan. Voeg de wortels toe en roerbak ongeveer 4 minuten. Voeg het sap van de sinaasappel en de honing toe. Karamelliseer de wortels ongeveer 10 minuten.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een andere pan. Snijd de aardappelen in partjes en bestrooi met de aardappelkruiden. Bak de aardappelen een kwartiertje op hoog vuur. Bak ondertussen de vissticks. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de vissticks 4 tot 5 minuten aan beide kanten.
  • Serveer de vissticks met de gekaramelliseerde wortels en gekruide aardappelpartjes. Garneer met truffelmayonaise. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!