Een makkelijk recept waarbij je alle ingrediënten gemakkelijk in de oven bereid. door de zalm in de oven te bereiden, behoudt deze heerlijke structuur van de vis. En met gebakken krieltjes en asperges zet jij snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel!
Zalm uit de oven
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 zalmfilets
- 600 gram krieltjes
- 600 gram groene asperges
- 2 takjes peterselie
Knoflookolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C. Maak een knoflookolie door de knoflook fijn te snijden en in een schaaltje te mengen met een flinke scheut olijfolie, zout en peper.
- Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel ze vervolgens over een bakplaat en giet de helft van de knoflookolie over de aardappels. Bak circa 20 minuten in de oven.
- Snijd de kontjes van de asperges en leg deze samen met de zalm op een bakplaat. Verdeel de rest van knoflookolie over de asperges en zalm. Zet na 20 minuten de zalm en asperges bij de krieltjes en laat samen nog 15 minuten bakken.
- Haal de zalm, asperges en aardappel uit de oven en garneer met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!