Pasta pesto is één van de lekkerste Italiaanse gerechten. Te lekker om niet te proberen!

Zeebaarsfilet met pasta pesto

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Pasta pesto, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 zeebaarsfilets
  • 50 gram amandelen
  • 150 gram pasta
  • 250 gram ricotta
  • ½ potje pesto
  • 1 handje basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroenrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Open de verpakking van de ricotta en keer in zijn geheel op de bakplaat. Je hebt nu een torentje van de ricotta. Bak de ricotta ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een bakpan. Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Bak de zeebaars ongeveer 4 minuten aan beide kanten.
  • Giet de pasta af. Roer de pesto, basilicum en citroenrasp door de pasta. Haal de ricotta uit de oven. Serveer de gebakken zeebaars met de pasta pesto en gebakken ricotta. Garneer met gehakte amandelen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!