Zeebaars staat bekend om zijn zoete, milde smaak. Dit keer combineren we zeebaars met pompoenpuree. Om het geheel wat pit te geven, serveren we er balsamicoazijntomaatjes en sperziebonen bij, voor een heerlijke zoetzure smaak.

Zeebaars met pompoenpuree

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pompoenpuree, stamppot, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Bakpan
  • Staafmixer

Ingredienten

  • 200 gram zeebaars
  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Pompoenpuree

  • 1 pompoen of pompoenblokjes uit koelvak of vriezer
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompen en de teentjes knoflook over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen 20 minuten in de oven.
  • Breng een pan water aan de kook. Dop de boontjes en kook 5 minuten. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Gril een paar minuten in de bakpan. Voeg de balsamicoazijn en boontjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of boter in een bakpan. Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Bak de zeebaars ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Haal de pompoen en knoflook uit de oven. Pureer samen tot een gladde massa. Roer de crème fraîche door de puree.
  • Serveer de gebakken zeebaars met de pompoenpuree en groente in balsamicodressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating