Patatje kapsalon, maar dan nét even anders. Deze zeebaars kapsalon is gezonder, lekkerder en makkelijker om te bereiden. Probeer jij hem uit?

Kapsalon met zeebaarsfilet uit de oven

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Portugees
Trefwoord: Kapsalon, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingredienten

  • 200 gram zeebaars
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels knoflooksaus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen en snijd in frieten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frieten over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Bak de zoete aardappelfriet in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet bij de zoete aardappel in de oven. Bak de frieten 12 minuten in de oven. Snijd de komkommer, tomaten, rode ui en ijsbergsla fijn. Haal de zeebaars uit de oven en snijd in kleine stukken.
  • Schep de friet de friet in een ovenschaal. Verdeel de zeebaars over de friet. Verdeel de salade over de zeebaars. Verdeel de geraspte kaas over de kapsalon en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de kapsalon met zeebaars uit de oven. Verdeel de chili-en knoflooksaus over de kapsalon. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!