Zalm is lekker in superveel verschillende gerechten. Het past daarom ook perfect bij deze rode koolsalade. Serveer het met met witte rijst en je hebt een makkelijk en bovenal lekker gerecht.

Zoete zalm met rode kool

Zoete zalm met rode kool
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Gebakken zalm, Rijst, rode kool, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • ½ rode kool
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 200 gram rijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 bosje groene asperges
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de zalm uit de verpakking en zet in de oven voor 15 minuten. Heeft u niet-gemarineerde zalm? Geen probleem, marineer de zalm dan met 2 eetlepels honing en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de kontjes van de asperges en kook mee met de rijst. Snijd intussen de rode kool en ui fijn.
  • Giet de rijst en asperges af. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg hier de rijst, ui, rode kool en rozijnen aan toe. Voeg ook het sap van de citroen, de honing, zout en peper toe. Serveer de rijst met de zalm. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!