Op zoek naar eens een ander BBQ-recept? Probeer dan deze de zwaardvissteaks eens! Lekker in combinatie met een tomatenrijstsalade.

Zwaardvis en zomerse salade met rijst en tomaten

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Trefwoord: bbq, Rijst, salade, Tomaten, Zwaardvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Hapjespan
  • Grillpan

Ingredienten

  • 2 zwaardvissteaks
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 30 gram kokossnippers
  • 40 gram rucola
  • 200 gram rijst
  • 200 gram sojaboontjes
  • 400 gram tomaten in blik
  • 250 ml bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 handje verse peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak 250 ml bouillon met behulp van het bouillonblokje.
  • Snijd een halve ui en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook samen met de kokossnippers. Voeg de rijst toe en roer door. Voeg na 2 minuten de tomaten en bouillon toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de bouillon grotendeels is opgenomen.
  • Snijd de rest van de ui en de mango klein. Hak de peterselie en rucola fijn. Voeg dit alles samen met de sojaboontjes toe aan de rijst. Besprenkel de tomatenrijstsalade met limoensap en cashewnoten.
  • Haal de zwaardvis steaks uit de verpakking. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de zwaardvis ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
    Tip: de zwaardvis steaks kunnen ook heel goed op de barbecue bereid worden. In deze blog lees je alle tips over het bereiden van vis op de barbecue.
  • Serveer de zwaardvis steaks samen met de tomaten rijstsalade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!