Heilbot
Heilbot is een heerlijke, stevige witvis die voornamelijk rond IJsland en Noorwegen wordt gevangen. Kies altijd voor een heilbot die gevangen is op een een duurzame manier, met oog voor mens en milieu. Zo kun jij genieten van heerlijke heilbot, op een verantwoorde wijze. De structuur van de vis is stevig, maar met een zachte smaak. En daarmee ontzettend veelzijdig!
Vangstmethode heilbot
De heilbot kan soms wel 3 tot 4 meter lang worden en 200-300 kilo zwaar. Deze vissen zwemmen vooral in IJsland, Scotland en Noorwegen op een diepte van 50 tot 2 duizend meter. Heilbot is vrijwel het hele jaar door goed verkrijgbaar. Kies voor heilbot met een MSC-keurmerk om zeker te zijn van een duurzame keuze.
Heilbot bereiden
Pan/Grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.
Oven: Plaats de ovenschaal met de heilbotfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.
Recepten met heilbot
Probeer eens een heerlijk recept met heilbot! Het vlees is heerlijk smaakvol en stevig. Lees in onze blogs hoe je heilbot kunt bakken of kunt bereiden op de barbecue.