Sliptong

Het uiterlijk van de sliptong of tong verdient geen schoonheidsprijs, de smaak verdient dit echter wel! Deze vis is écht een delicatesse, niet te vissig en bijzonder zacht. Daarnaast leent deze smaaksensatie zich aan veel bereidingswijzen en kún je eigenlijk niet misgaan met een lekker tongetje.

Vangstmethode tong

Tong wordt geboren in de Waddenzee en verplaatst zich vervolgens naar dieper, warmer water als het kouder wordt. Schotel alleen het beste uit de zee op tafel. Kies voor duurzaam gevangen tong.

Sliptong bereiden

Je leest alles over het bakken van sliptong via deze handige link. Of lees de samenvatting:

Pan/Grill: Verwarm een beetje boter of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Oven: Plaats de ovenschaal met de tongfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.

Recepten met zeetong

Probeer eens een heerlijk recept met tong!