Zalm

Zalm, een van de meest gegeten vissoorten van Nederland. Veruit het grootste deel dat geconsumeerd wordt is de Atlantische zalm. De bekendste zijn de Noorse en de Schotse zalm. En als je het ons vraagt: misschien ook wel de lekkerste! De zalm is ontzettend veelzijdig, gezond en heeft een unieke, zachte smaak. Deze roze vangst zit boordevol goede vetten en is heerlijk gerookt, gebakken, uit de oven of zelfs rauw. Welk gerecht je er ook mee klaarmaakt, je wilt ‘m van de beste kwaliteit. Hengel alleen de béste vangt binnen!

Zalm bereiden

Bbq: Lees daarover ons handige blog.

Pan/Grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Oven: Plaats de ovenschaal met de kabeljauwfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.

Recepten met zalm

Probeer eens een heerlijk recept met zalm! Zalm is zó veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op.