Zeewolf
Het uiterlijk van de zeewolf doet zijn naam eer aan; monsterlijk. Deze opmerkelijke vis heeft een grote kop en sterke tanden. De smaak van de zeewolf is wel heerlijk vol en erg veelzijdig. Zo is zeewolf bijvoorbeeld heerlijk in parmaham met gekarameliseerde knolselderij of met een chilimarinade, gecombineerd met avocado-mangosalsa. Welk gerecht je ook met deze heerlijke vis maakt, zorg dat je een duurzame keuze maakt.
Vangstmethode zeewolf
We nemen je mee naar de ijskoude water bij IJsland. Daar zwemmen zeewolven in de diepe, koude zee. De zeewolf zwemt soms wel op 500 meter diepte. Hij kan zo’n 1,5 meter lang worden en 20 kilo zwaar worden. Deze vissen groeien relatief langzaam, waarbij je aan de schubben kunt zien hoe oud hij is. Daarnaast zie je aan de afstand tussen de strepen op de huid hoe snel de zeewolf is gegroeid. In IJsland zijn de omstandigheden voor deze vis het best.
Zeewolf uit het juiste seizoen
Zeewolf is het allerlekkerst van februari tot november. De vis plant zich in de maanden november tot en met januari voort. Daardoor zijn de filets waterig en glazig en minder smaakvol. Door in deze maanden niet voor zeewolf te kiezen, kun je deze op zijn natuurlijke laten volgroeien en is er geen sprake van overbevissing.
Zeewolf bereiden
Pan/Grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.
Oven: Plaats de ovenschaal met de heilbotfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.
Recepten met zeewolf
Probeer eens een heerlijk recept met zeewolf! Het vlees is heerlijk smaakvol en stevig. Lees in onze blogs hoe je heilbot kunt bakken of kunt bereiden op de barbecue.